Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
18/06/2020
Парламентарен контрол, 18 юни 2020 г., четвъртък

А. Разисквания по питане:

Разисквания по питането на народните представители Георги Йорданов, Георги Михайлов, Илиян Тимчев, Десислав Тасков, Валентина Найденова, Иван Ибришимов и Анна Славова към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев относно стратегия за подобряване на условията на труд и за финансова компенсация за българските медици.

Б. Отговори на въпроси:

I. Кирил Ананиев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРУМ КОСТАДИНОВ ЗАРКОВ, ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ СТОИЛОВ и ДЕСИСЛАВ ПЕТРОВ ТАСКОВ относно отказ от изплащане на допълнително възнаграждение за работа на първа линия в борбата с COVID - 19 за специалисти от "Комплексен онкологичен център - Русе" ЕООД.

II. Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР НИКОЛАЕВ САБАНОВ относно предстоящи протести на рибарите в река Дунав.

2. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР НИКОЛАЕВ САБАНОВ относно субсидии за зеленчукопроизводителите.

3. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА и ВЕСКА МАРИНОВА НЕНЧЕВА относно финансовата подкрепа и защита на малките и средни розопроизводители, в контекста на кризата, свързана с пандемията на Covid-19.

4. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА, ЧАВДАР ЙОРДАНОВ ВЕЛИНОВ и ВАСИЛ МИЛАНОВ АНТОНОВ относно проблеми в сектор пчеларство и тяхното разрешаване.

5. Въпрос от н.п. КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН относно проблеми, свързани с опазването на пчелините и пчелните семейства в България.

6. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА и НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ПЕНЕВ относно подкрепата за малките земеделски стопанства в сектор "Плодове и зеленчуци" за 2019 г.

7. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА и НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ПЕНЕВ относно регистрацията на "животновъдни обекти - лични стопанства".

8. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА и ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно мерки за преодоляване на Ковид-19 в горския сектор.

9. Въпрос от н.п. СМИЛЯНА НИКОЛОВА НИТОВА-КРЪСТЕВА относно команден пункт за борба с градушките в Хасково.

Форма за търсене
Ключова дума