Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Цвета Караянчева: Васил Левски ни научи да живеем достойно, да вярваме в своите сили, да бъдем единни в името на България
19/02/2020

Нека помним посланията на Васил Левски и преоткриваме ценностите, които той ни завеща, призова в началото на пленарното заседание на 19 февруари 2020 г. председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Васил Левски е нашият идеал и нашата съвест, нашето мерило за отдаденост на своя народ и за вярност към свободата и демокрацията, заяви тя.

Днес почитаме паметта на най-великия син на България – Апостола на свободата Васил Левски, посочи Цвета Караянчева. Тя подчерта, че за всеки българин Апостола е най-чистата и свята личност в историята ни, пример за безкористно служене на народа, символ на стремежа ни към свобода и независимост.

Левски е нашият Апостол и водач, светец и революционер, нашето основание като народ за самочувствие и гордост, заяви председателят на Народното събрание. Той ни научи да живеем достойно, да вярваме в своите сили, да бъдем единни в името на България, подчерта Цвета Караянчева. Длъжни сме да си припомним думите му: „За отечеството работим, байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все [за]едно да вървим, ако ще бъдем хора.“, добави тя.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини