Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание се срещна с посланика на Ирак в България
23/11/2004
ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СЕ СРЕЩНА С ПОСЛАНИКА НА ИРАК В БЪЛГАРИЯ

Председателят на Народното събрание проф. Огнян Герджиков прие днес, 23 ноември 2004 г. новоназначения посланик на Ирак в България Н.Пр. Хайдар Гбиш ал-Барак.

Актуалното развитие на българо-иракските отношения и перспективите за тяхното активизиране, както и последователните усилия на България за установяването на сигурност в Ирак бяха сред основните теми на разговора.

България е сред първите държави, в които новото иракско правителство акредитира свой посланик и това е свидетелство, че Ирак придава голямо значение на отношенията си с България, заяви проф. Огнян Герджиков. Той подчерта, че страната ни подкрепя всички международни усилия, които имат за цел стабилизирането на Ирак, възстановяването на иракската икономическа инфраструктура и подобряването на жизнения стандарт на иракския народ. Въпреки тежките загуби, които претърпя военният ни контингент в Ирак, както и екзекуцията на двама цивилни български граждани, българската страна има готовност да продължи мисията на нашия контингент докато това е необходимо, подчерта Огнян Герджиков. Председателят на парламента пожела успешна мисия на Хайдар ал-Барак в България и изрази убеденост, че по време на мандата му връзките между България и Ирак във всички области ще бъдат активизирани и разширени.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини