Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание участва в юбилейната сесия на ПА на НАТО
17/11/2004
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ УЧАСТВА В ЮБИЛЕЙНАТА СЕСИЯ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА АСАМБЛЕЯ НА НАТО

Делегация на Народното събрание участва от 12 до 16 ноември 2004 г. във Венеция в 50-та юбилейна сесия на Парламентарната асамблея на НАТО.

Съставът на българската парламентарна делегация включваше: Четин Казак - ПГ на ДПС, Николай Камов - ПГ на КБ, Асен Агов – ПГ на ОДС, зам.-председател на НС и Ралица Агайн - ПГ на “Новото време”.

По време форума са били обсъдени новите предизвикателства пред НАТО – борбата срещу тероризма, участието на НАТО в умиротворителните мисии в Афганистан, Косово, Босна и Херцеговина. Темата за войната в Ирак също е била дискутирана от парламентаристите.

България е получила две ръководни места в структурата на Парламентарната асамблея – най много от останалите шест новоприети държави-членки на алианса. След проведено гласуване между представителите на 26-те делегации Асен Агов е бил избран в ръководството на Комисията по политически въпроси, а Четин Казак - на Комисията по гражданското измерение на сигурността.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини