Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът одобри актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система
21/01/2015

Парламентът одобри актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система. Решението, внесено от Министерския съвет, бе подкрепено от 173 народни представители. Четирима депутати бяха против, а 18 се въздържаха.

Народното събрание одобрява актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система като основа за законодателни промени, управленски действия и анализ на конституционната рамка за съдебната власт и смята да продължи повишаването качеството и ефективността на модела на ВСС като постоянно действащ орган, бе записано в крайното решение. Другите цели са да се засили ролята на инспектората към ВСС за гарантиране на независимостта и отговорността на съдебната власт, да се завишат изискванията към магистратите, които кандидатстват за административни ръководители и да не се допуска членство на магистрати в организации с непубличен характер.

Тези предложения за допълнения бяха направени от Миков като основание БСП да подкрепи решението и бяха приети от вицепремиера Меглена Кунева и от министъра на правосъдието Христо Иванов.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини