Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с новоизбрания генерален секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество Асаф Хаджиев
20/01/2015

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева се срещна с новоизбрания генерален секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) Асаф Хаджиев.

Сред темите на разговора бяха мястото и значението на Асамблеята в търсенето на решения за икономическото развитие на региона и за активизиране на двустранното и многостранното сътрудничество,  както и възможностите за разширяване на дейността й. Асаф Хаджиев отбеляза активната роля на българската делегация в работата на организацията.

Председателят на парламента Цецка Цачева поздрави Асаф Хаджиев с избирането му за генерален секретар на ПАЧИС. Тя отбеляза, че в дейността на българската делегация има приемственост и изрази увереност, че и занапред в лицето на българските депутати ПАЧИС ще има надеждни партньори.

ПАЧИС е парламентарно измерение на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество – единствената регионална международна икономическа организация на страните от  Черноморския  регион. В ПАЧИС членуват дванадесет държави – Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини