Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Цецка Цачева по повод терористичния атентат срещу френския вестник „Шарли ебдо“: В днешния свят разумът води постоянна борба за човешкото достойнство, воюва срещу тиранията и фанатизма, за да отстоява свободата, демокрацията и просвещението
08/01/2015

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева  посети на 8 януари 2015 г. посолството на Франция в София. В деня на обявения национален траур тя изрази съболезнованията си за жертвите на терористичния атентат срещу френския вестник „Шарли ебдо”.

Председателят на парламента предаде на Н. Пр. посланик Ксавие Лапер дьо Кабан писма до председателите на Националното събрание и на Сената на Френската република. Журналистите от „Шарли ебдо“, които платиха с живота си, дадоха пример за това, че в днешния свят Разумът води постоянна борба за човешкото достойнство, воюва срещу тиранията и фанатизма, за да отстоява свободата, демокрацията и просвещението, отбелязва в съболезнованията до своите френски колеги Цецка Цачева. „След болката и страданието идва размишлението. И вярата, че световната демократична общност трябва да бъде още по-силна, решителна и единна в борбата срещу тероризма“, пише председателят на парламента.

Цецка Цачева се разписа в съболезнователната книга и изрази пред посланика на Франция у нас солидарността на България с приятелския френски народ. „Скърбим за жертвите и сме съпричастни с мъката на техните семейства и близки“, посочи председателят на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини