Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Михаил Миков: Хората трябва да усетят, че държавата присъства, когато има тежки ситуации
25/04/2014

„В момента се извършва оценка на щетите от наводненията в общините Чупрене и Ружинци, за да бъдат финансово подпомогнати тези около 350 домакинства, които са пострадали. Смятам, че държавните служители имат съзнанието да работят в събота и в неделя, за да може хората да усетят, че държавата присъства, когато има трудни и тежки ситуации за тях.“ Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков пред журналисти във Видин преди среща с учители и ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици в града.

Михаил Миков информира, че днес сутринта на място – в бедстващите села, са пристигнали заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Янкова, заместник-изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Янита Манолова и заместник-изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Николай Николов. Вече е започнало назначаването на хора по програми за временна заетост, които ще се включат в отстраняването на щетите, разчистването на речните корита и оказването на помощ на засегнатите от бедствието, допълни председателят на парламента.

В продължение на три дни Михаил Миков посети пострадалите от пороя села. В четвъртък вечерта той участва и в заседанието на областния кризисен щаб на Видин за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Той е призовал всички служби, които имат някаква ангажираност, да отидат на терена, защото има проблеми с пътищата, електричеството, качеството на водата.

„Това е изпитание за държавата и всички трябва да се включим. Кметовете ще осигурят в общините помещения за представителите на службите и ако трябва, ще се премине в режим на дежурства“, е заявил още Михаил Миков пред членовете на щаба.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини