Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Аржентинският майстор на класическата китара Роландо Саад гостува като солист на концерта „Цветница“ на оркестър Симфониета „София” в зала „Света София“ на Народното събрание
11/04/2014
Аржентинският майстор на класическата китара Роландо Саад гостува като солист на концерта „Цветница“ на оркестър Симфониета „София” с диригент Свилен Симеонов. На сцената на зала „Света София” прозвучаха сюити „Кармен“ и „Арлезианката“ на Жорж Бизе. Музикантите и Роландо Саад изпълниха и прочутия концерт „Аранхуес“ за китара и оркестър от Хоакин Родриго.

Музикалното събитие е част от поредицата концерти, посветени на 135 години български парламентаризъм, които се провеждат под патронажа на председателя на Народното събрание Михаил Миков.

В програмата на симфоничния концерт бяха включени също изпълнения из „Класично и романтично“ от Панчо Владигеров, сюита „Испания“ от Емануел Шабрие и сюита „Тракийски танци“ от Петко Стайнов.

Роландо Саад е роден в Кордова, Аржентина. Следва в родния си град, след което специализира в Барселона при прочутата аржентинска концертираща музикантка Мария Луиза Анидо. Роландо Саад изнася концерти и участва в музикални фестивали и на най-престижните сцени в цяла Европа, Аржентина и Латинска Америка.

За своята блестяща изпълнителска кариера е удостоен с различни отличия – медал на фестивала “Шопен” във Вроцлав, Полша, наградата на град Милано, Италия и други. Роландо Саад е осъществил успешни турнета с оркестъра на Йехуди Менухин.

Престижното музикално събитие беше организирано със съдействието на Столична община и Общински културен институт „Надежда“.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини