Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Трагедията край Лим е не само мрачен спомен, а и силна камбана за съвестта ни – да бъдем по-отговорни за нашите деца, заяви Михаил Миков в пленарна зала по повод 10-годишнината от трагичното събитие
04/04/2014

Народното събрание почете паметта на 12-те деца, загинали в река Лим. В началото на пленарното заседание председателят на парламента Михаил Миков отбеляза, че тази трагедия е не само мрачен спомен, а и силна камбана за съвестта ни – да бъдем по-отговорни за нашите, за българските деца.


Нека си припомним  едно трагично събитие, което остави трайна болезнена следа в сърцата на всички българи - на днешния ден, преди 10 години, автобус с български ученици падна в коритото на река Лим, каза председателят на Народното събрание. За родителите на загиналите  деца, за техните близки болката никога няма да отмине, такава болка не се преодолява, допълни той.


Но годишнината от подобна трагедия е повод да се запитаме какво правим като родители, граждани и държавници за сигурността, защитата на живота и здравето на нашите, на българските деца, отбеляза Михаил Миков. Можем и трябва да направим още в тази насока, това е дълг на институциите и на цялото гражданско общество, добави той.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини