Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В навечерието на 8 декември Академичният хор „Ангел Манолов” гостува в Народното събрание
04/12/2009

В навечерието на 8 декември Академичният хор „Ангел Манолов” гостува в Народното събрание

4 декември 2009 г.

Атмосферата на студентския празник 8 декември донесоха в парламента изпълнителите от Академичния хор "Ангел Манолов". Те пяха  на 4 декември 2009 г. в Клуба на народния представител.

Концертът започна със студентския химн "Gaudeamus igitur", който е изпозван още през 13 век. Сред изпълненията на хора бяха и ръченицата на Добри Христов "Мари моме" и "Изгреяло ясно слънце", а накрая, като пожелание към публиката, прозвуча и "На многая лета".

Народното събрание винаги е отворено за талантите на България, обърна се към хористите председателят на парламента Цецка Цачева. Тя посочи, че с изкуството си те ще дадат възможност на депутатите да усетят приближаването  на студентския празник.

Академичният хор "Ангел Манолов" е основан през 1933 г. от маестро Ангел Манолов като един от първите студентски хорове в България. От него започват кариерата си редица световно известни български оперни певци като Борис Христов, Димитър Узунов, Никола Гюзелев, Александрина Милчева, Анна Томова – Синтова и други.

Съставът е изнесъл над 3500 концерта в България и повече от 300 в чужбина. От 1998 г. диригент на хора е Дарена Попова.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини