Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Предстоящи събития
вторник, 21/01/2020


сряда, 22/01/2020
  • 11:30

    В Народното събрание ще бъде отбелязана Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка. Инициативата, която е под патронажа на парламентарната Комисия по здравеопазването, ще бъде представена на 22 януари 2020 г. в 11.30 часа във фоайето на Народното събрание.

    За тринадесети пореден път България отбелязва Седмицата за предпазване от рак на маточната шийка. От 22 до 24 януари 2020 г. в сградата на Народното събрание на Република България ще бъдат разположени тематични щандове, на които ще бъде предоставена информация за методите за превенция на единственото предотвратимо онкологично заболяване и за действащата Национална програма за първична профилактика на рака на маточната шийка.

    На представянето на инициативата ще присъстват председателят на Комисията по здравеопазването д-р Даниела Дариткова, депутати, представители на Министерството на здравеопазването, на Националната здравноосигурителна каса, на Световната здравна организация, на съсловни и пациентски организации, водещи медицински специалисти и журналисти.
четвъртък, 23/01/2020