Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народните представители приеха на второ четене законопроекта за промени в Наказателния кодекс
15/11/2016

Народните представители приеха на второ четене законопроекта за промени в Наказателния кодекс, внесен от Красимир Велчев от ГЕРБ и група народни представители.

Депутатите приеха допълнение в текст от Наказателния кодекс, според което с лишаване от свобода до две години или с глоба до 3000 лева ще се наказва лице, което по какъвто и да е начин опетни знамето или химна на Европейския съюз.

Според други промени с лишаване от свобода до една година или с глоба от 500 до 1000 лева се наказва лице, което си служи с табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, или с табела, неиздадена от съответните органи. Същото наказание ще се налага и на лице, което управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред.

Депутатите не приеха предложение за инкриминиране на превишаването на максимално разрешената скорост с повече от 60 км/ч. в населено място.

Форма за търсене
Ключова дума
Търсене
Димитър Главчев, председател на 44-то Народно събрание
Видео излъчване от Народното събрание

Избор на членове на ВСС от квотата на Народното събрание

Избор на заместник-председатели на Комисията за финансов надзор, ръководещи съответно управление "Надзор на инвестиционната дейност" и "Осигурителен надзор"

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

Избор на председател, заместник-председател, секретар и членове на КРДОПБГДСРСБНА

    Последни новини