Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Михаил Миков: Държавата ще окаже помощ за пострадалите от наводненията във Видинско
24/04/2014

Държавата ще се намеси и ще окаже помощ на пострадалите от наводненията във Видинския район, заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков. Той на място посети две от засегнатите села в община Ружинци – Плешивец и Гюргич и се срещна с жители, чиито къщи са наводнени.

Михаил Миков се запозна с размера на щетите и възможностите за подпомагане на пострадалите.

Председателят на Народното събрание е разговарял с министъра на социалната политика и труда Хасан Адемов и с други представители на изпълнителната власт, съобщи Михаил Миков.
По думите му още в петък в селата Плешивец и Гюргич, които са най-засегнати от наводненията, ще пристигне комисия от социалното министерство, която ще види как държавата може да помогне на пострадалите.

„Има редица формални предпоставки, които силно затрудняват обезщетяването и затова правителството и държавата ще се намесят с други средства за подпомагане. Социалното министерство ще осигури на най-нуждаещите се семейства неща от първа необходимост“, съобщи още Михаил Миков.

Още в понеделник кметовете на общините Чупрене и Ружинци ще подадат документи за отпускане на средства по програмите за временна заетост. По тези програми ще бъдат осигурени средства, с които спешно ще бъдат ангажирани  безработни, които да почистват речните корита и да възстановяват щетите от наводненията.

Председателят на парламента съобщи още, че комисия от Фонда за бедствия и аварии вече е посетила пострадалите общини Чупрене и Ружинци в сряда.

Михаил Миков е посетил и се е запознал на място с щетите от наводненията и в селата Горни Лом и Долни Лом, където също е обявено бедствено положение.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини